Tehnic

Benzile textile îşi găsesc cu usurinţă loc în industrii. Cele mai moderne tratamente le asigură funcţionalitatea. Benzi din diferite materiale, ţesute, neţesute sau tricotate sunt tratate astfel încât capătă calităţi tehnice superioare: devin ignifuge, impermeabile, rezistente la lumina solară (UV), reflectorizante, rezistente la murdărire, la pete de ulei, de acid, antibacteriene, pot fi laminate cu diferite substraturi de poliuretan, spumă sau membrană respirabilă etc. Alte cerinţe legate de rezistenţa la rupere, la frecare, alte particularităţi de construcţie etc. îşi găsesc rezolvarea în gama noastră de produse.

Ţesăturile tubulare din ţesere au avantajul, spre deosebire de benzile tubulare confecţionate, că prezintă aceiaşi parametri tehnici pe întreaga suprafaţă textilă, nu prezintă îngroşare sau muchii şi pot fi supuse unor forţe mari de presiune sau tracţiune fără să prezinte zone de rupere nedorită. Ţesăturile tubulare permit utilizarea în scopuri tehnice, cum ar fi conducte, textile pentru construcţii sau filtrare. Pe de altă parte, ţesăturile tubulare rotunde tăiate pe diagonala prezintă proprietăţile unei ţesături elastice tubulare continue. Pentru procesele tehnice, unde din cauza cerinţelor nu pot fi întrebuinţate fire elastice, care ar prezenta deformări şi o structură tridimensională, ţesăturile tubulare oferă concomitent avantajele unui material ţesut, dar şi elastic.

În prezent, livrăm astfel de benzi clienţilor noştri din industria automotive (benzi tubulare ignifuge 100% bumbac), din industria scaunelor de siguranţă pentru copii (benzi textile rezistente la frecare şi rupere), din industria militară (benzi reflectorizante şi preformate), din industria echipamentelor de protecţie şi siguranţă (benzi de betelie solid construite pentru rezistenţa la exercitarea forţei brute), din industria medicală (materiale cu imprimări rezistente la condiţii de sterilizări şi cicluri multiple de spalare), din construcţii şi amenajări interioare (benzi neţesute care asigură protecţia împotriva umezelii şi previn apariţia mucegaiului) etc.

Inapoi la APLICATII