Benzi pe drept și pe bie

Benzile textile tăiate au devenit astăzi o necesitate în orice industrie. Topp Romania poate tăia materiale textile ţesute şi neţesute, pe drept sau pe bias, la rece, în şaibe cu dimensiuni pornind de la 5 mm cu o toleranţă la tăiere de +/-1 mm. Putem tăia în benzi materiale cu diverse tratamente aplicate: laminare, peliculizare, apret, ignifugare, impermeabile, sau fără tratamente: materiale ţesute, tricotate, piele ecologică şi piele naturală, viledon pe suport de hârtie sau nu, vatelină, burete, hârtie etc. Materialele elastice, dublu adezive, biezate din ţesere necesită o atenţie sporită, dar în general reuşim să realizăm toate aceste prelucrări mai dificile.

Benzile pot fi tăiate pe fir drept - firul de urzeală, atunci când aria de aplicaţie a respectivei benzi o cere. Maşinile noastre permit tăierea pe drept a materialelor cu lăţimi pornind de la 4 centimetri până la 240 centimetri. Pentru tăierea capetelor de rola, posibilităţile tehnice sunt între 1,5 cm şi 7 cm. În general, benzile pe drept sunt tăiate din inserţii neţesute, din canvas-uri pentru utilizarea pentru gaica, din perlon pentru finisarea buzunarelor, răscroielilor.

Benzile tăiate pe diagonală, la 45 grade, formează bias-ul, devenind mai elastice, permiţând aplicarea la rotund pentru un aspect mai plăcut ,fără încreţire. Tăierea pe bias nu se efectuează nici pe firul de urzeală, nici pe cel de bătătură şi în acest caz procesul de destrămare are loc într-o proporţie covarşitor mai mică decât la tăierea pe fir drept ceea ce îi aduce un avantaj suplimentar. Biezarea se poate face într-o gamă de 38-52 de grade. Baza producţiei industriale de benzi bias este întotdeauna tubul textil, care poate fi procesat din lăţimi iniţiale ale ţesăturii de minim 70 centimetri şi maxim 240 centimetri, prin coasere sau lipire la cald, în cazul inserţiilor neţesute.

Benzile bie se folosesc ca einfass-uri (borduri, terminaţie) în diferite aplicaţii directe în modă, industrie sau pentru prelucrarea în alte tipuri de benzi: imprimate, perforate, falţate, cu şnur etc.

Tăierea benzilor textile în regim lohn, adică din materialul clientului, este un serviciu frecvent oferit de firma noastră.

banda pe drept

banda pe bie

banda gaică

banda perlon

banda reflexivă

Inapoi la PRODUSE