Moda

Moda se schimbă, tendinţele se afirmă, noi modele şi noi accesorii sunt necesare în fiecare colecţie şi sezon. Pentru noi, echipa Topp România, fiecare nouă cerinţă în materie de imprimeuri, benzi einfass, încreţite, spaghete sau benzi de betelie este o provocare pe care o abordăm cu interes. Benzile noastre textile sunt folosite în industria confecţiilor pentru femei, bărbaţi şi copii.

Produsul nostru de expertiză, banda de betelie de pantaloni, are o utilitate încă în descoperire: poate încorpora opritoare de cămasă - benzi de cauciuc ce ajută la fixarea cămăşii cât mai mult timp în pantaloni; poate fi cusută împreună cu materiale de susţinere (bandroll) care o ajută astfel încât, chiar daca se îndoaie în timpul mişcarilor, să nu rămână deformată după mai multe purtări.

Betelia modernă asigură tot confortul prin posibilităţi cât mai diverse: plii ce se ajustează în funcţie de talia purtătorului ajutând la o lejeritate a mişcărilor, poate fi elastică prin materialele folosite, poate avea întăritură aplicată curbat astfel încat să se muleze pe talia purtătorului. Alteori ea poate fi folosită chiar şi în scopuri tehnice, având încorporate diverse accesorii textile ce dau informaţii despre temperatura utilizatorului sau alţi indicatori (în cazul echipamentelor de protecţie şi siguranţă). Nu în ultimul rând, ea rămâne un un reper al eleganței și rafinamentului, al modei „made to measure”, un accesoriu important decorativ în costumele de dans moderne dar şi tradiţionale.

In general accesoriile au o întrebuinţare clară:

bandă tăiată pe drept din perlon se poate folosi la încheirea cusăturilor de la buzunare şi de la turul pantalonilor, la răscroieli de guler, mânecă şi bizet;

bandă tăiată pe drept din pânză tare se foloseşte pentru fabricarea găicilor pentru cureaua de pantalon;

benzile perforate se folosesc în componenţa benzilor de betelie pentru ghidare în coasere, pentru consistenţă şi elasticitate;

benzile liziere se folosesc pentru stabilitatea cusăturilor, elasticitatea răscroielilor, întărirea/ranforsarea terminaţiilor de la sacouri, mantouri;

benzile einfass se folosesc ca borduri în toate terminaţiile;

benzile preformate şi adezivate se pot folosi la fente de cămasă, manşete;

spaghetele se folosesc în strângerea corsajelor, ca aplicaţii la manşetele rochiilor, bluzelor, ca bandă gaică pentru năsturei, ca bretele pentru rochiile subţiri de vară, cu şnur în interior la hanorace.

Benzile textile descrise în secţiunea noastră de produse nu se folosesc însă numai în domeniul confecţiilor, ci şi în industria încălţămintei şi marochinăriei.

Tot mai des şi în ultimele tendinţe textilul intră şi în domeniul încălăţămintei unde se folosesc tot felul spaghete în design-ul sandalelor, pantofilor, benzi reflectorizante cusute la exterior sau în scop decorativ.

Inapoi la APLICATII