Topp Romania propune o colectie de benzi aparte!

Incantati de frumusetea  costumelor  traditionale bavareze  am creat colectia de benzi  “Dirndl”.

Dirndl este numele unui tip de  costum tradițional feminin  purtată  în Austria, Tyrol și Bavaria și are la origini îmbrăcămintea tradițională a țăranilor din Alpi.   Ansamblul vestimentar este compus dintr-un corset, fustă cu șorț,  bluză scurta, cu mâneci scurte și bufante, cu variatiuni diverse, cu aplicatii din broderie si benzi cusute manual.

Costumul este  popular  în Tirolul de Sud și în Bavaria fiind si un accesoriu nelipsit  în timpul  festivalului Oktoberfest.  În Elveția, dirndl-ul este costumul oficial pentru anumite reprezentări, evenimente  și spectacole culturale. Astăzi modele  variază de la  stilul simplu  „off-the  shelfs”  până la construcțiile artizanale, foarte scumpe.

Autenticitatea acestor costume este dată nu numai de originea lor , dar și de un anumit accesoriu care face costumul atât de frumos – benzile încrețite, multe din ele realizate manual.

 Ne-au placut combinațiile de materiale și culori si diversitatea modelelor , iar asta se poate vedea in timpul și pasiunea alocate realizării lor.  Fie că sunt pliate, încrețite in feluri diverse , compuse dintr-o singură  țesatură  sau mai multe , realizate exclusiv manual sau combinat cu cusaturile în mașină  -  nici un model nu a fost imposibil de realizat. 

Vă invitam să vedeti mai jos o selectie a cestor benzi. Sperăm  să vă placă atat de mult cât ne-au plăcut și nouă și să vă inspire in realizarea colecțiilor dumneavoastră  !